Tuesday, 16 April 2013

Coimbra, Portugal


Door: Arnold Vermeeren

Bibliotheek van Coimbra
Oorspronkelijk zou ik een volledig volgeboekt werkschema hebben tijdens mijn verblijf in Coimbra, Portugal. Hele dagen workshops geven en volgen. Maar het liep anders. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP dreigde te gaan staken, maar door een dag eerder te gaan zou ik die staking kunnen vermijden. Dat leverde me een dag op met mogelijkheden om te tekenen. 
's Ochtends heb ik rustig op een plein de prachtige bibliotheek van Coimbra getekend. Het was mijn eerste keer urban sketching. Een leuke ervaring. Mensen lopen langs, maken een praatje en iemand wilde zelfs met me op de foto. 
Largo da Portagem

Rond lunchtijd kreeg ik bericht van een Belgische collega die ook eerder was gekomen. We spraken af te gaan lunchen ergens in de buurt van het Largo da Portagem, een plein in de stad. Terwijl ik op hem zat te wachten, maakte ik deze schets. 

Fado in Coimbra

Op zijn wandeling naar het plein was mijn collega aan de praat geraakt met studentes die hem de weg wezen. Zij hadden hem attent gemaakt op een Fado-optreden in de stad, later die dag. Fado in Coimbra is iets bijzonders, iets heel anders dan Fado in Lissabon. We vonden het Fado-centrum en kochten kaartjes voor de 'huiskamer-voorstelling' later die dag. Een indrukwekkende belevenis die ik ook in een schets wilde vastleggen.
Meer over Arnold Vermeeren: shouzhong.wordpress.com en arnoldvermeeren.wordpress.com 

Heb jij ook een leuke bijdrage voor Urban Sketchers Nederland? Stuur dan een e-mail aan usk.nederland@gmail.com 

9 comments:

 1. Dag Arnold. Ik zie geen images bij dit artikel?

  ReplyDelete
 2. Sorry, mijn fout. Zouden nu zichtbaar moeten zijn. Mvg, Ruud

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Ik zag ze eerst ook niet, nu inmiddels wel. Bij Internet Explorer zie ik dat de regel die naar mijn andere blogs verwijst op een rare manier naast de afbeelding komt te staan. In Chrome gaat het goed. In de eerste zin moet nog het woordje 'mijn' voor 'verblijf', maar ik kan niets veranderen in de tekst (omdat ik het er zelf niet op gezet heb?). Mooi gedaan trouwens, Ruud, de kleine foto's bovenaan en de grotere eronder.

  ReplyDelete
 5. Ik heb de tekst aangepast. Een UX specialist doet natuurlijk meteen een browser-test ;-) In IE moet het nu goed zijn, maar mobiel waarschijnlijk weer wat te veel ruimte. Mvg, Ruud

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inderdaad op mijn htc wildfire een groot wit vlak onder de laatste tekening, maar ach.

   Delete
 6. Mooie tekeningen, komen nu goed tot hun recht.

  ReplyDelete
 7. Voor zover ik weet zijn de Coimbra fado's vooral fado's gezongen door mannen. Dit in tegenstelling tot Lissabon, waar de vrouwen vaker optreden.
  Er zijn heel wat fado-zangers voortgekomen uit Coimbra studenten.
  En... fraaie tekeningen, ook goed van sfeer en verlangen. :-)
  Ferrie

  ReplyDelete